Snorkelen in Hurghada

Heb jij een partner, vriend of vriendin die graag wil duiken, maar zie jij duiken helemaal niet zitten? Geen zorgen! Hurghada is dé perfecte plek om te snorkelen in de Rode Zee in Egypte.  Ontdek de prachtige koraalriffen, ontelbare vissen, roggen, schildpadden en met een beetje mazzel dolfijnen. 

De beste snorkelplekken in Hurghada 

Hurghada staat vooral bekent om het duiken in de Rode Zee. Maar wist je dat je op de meeste duikplekken ook kunt snorkelen? 

Onze boot brengt je naar de mooiste koraalriffen. Terwijl de duikers zich klaar maken om de diepe stukken van het koraalrif te gaan verkennen, heb jij je masker met snorkel al op en je vinnen al aan. Zodra de boot stopt spring je het heerlijke water in. Jouw snorkelavontuur begint gelijk, want de boot is omringt met zebravissen die jou heel interessant vinden. 

Snorkelen in Hurghada, Rode Zee, Duiken Hurghada Seagate

Tips voor snorkelen in de Egypte

Snorkelen is heel veilig en makkelijk, wanneer je weet wat je doet. Daarom bereiden wij je voor zodat je weet waar je op moet letten.
Aan boord van onze boot hebben we zwemvesten, maskers met snorkel en vinnen waar je gebruik van kunt maken. Heb je zelf al een complete snorkeluitrusting? Super! Neem deze dan mee. Hieronder lees je een aantal tips zodat jij optimaal kan genieten van snorkelen in Hurghada:

  1. Hou rekening met de stroming van het water: begin altijd tegen de stroming in en zwem terug met de stroming mee. Tijdens de instructies laten we je zien welke kant je op moet. 
  2. Masker en snorkel: tijdens onze instructie leggen we je uit wat je moet doen als je water in je masker of snorkel krijgt. Op deze manier kun je ontspannen snorkelen zonder dat je elke keer je hoofd boven water moet tillen om je masker en snorkel te legen.
  3. Hoe gebruik je je vinnen?: ook dit leggen we je uit zodat je niet na 5 minuten kramp in je benen krijgt.
  4. Zonnebrand: smeer je goed in of draag een UV-werend T-shirt. De zon is in Egypte een heel stuk sterker dan in Nederland. Wanneer je snorkelt, koelt het zeewater je rug af. Je hebt daarom niet door dat al die tijd de zon op je huid brand. Resultaat: een verbrande rug en billen. Dit kan je vakantie verpesten en dat is het laatste wat je wilt. 
  5. Raak niets aan: koraal is mooi maar ook scherp en breekbaar. Om te voorkomen dat je jezelf zeer doet of het koraal beschadigd, is het belangrijk om niets aan te raken. Hetzelfde geldt voor al het onderwaterleven: vissen, roggen, dolfijnen, schildpadden: raak niets aan. 
  6. Blijf naast het koraalrif: de meeste koraalriffen zijn vrij ondiep. Bij eb komt het soms zelfs boven het water uit. Blijf daarom naast het rif en niet er boven. Veranderd het van vloed naar Eb? Dan wil je niet vast komen te zitten op het rif. 
  7. Geniet en ontspan!: je bent op vakantie. Waarom haasten? Haal rustig adem, beweeg je kalm voort en geniet van al het moois om je heen. Hoe rustiger jij je beweegt, hoe meer je ziet. 

Hoe ziet een dag snorkelen bij Duiken Hurghada Seagate er uit?

De dag begint vroeg: rond 7:45uur halen wij je op bij jouw hotel. Onze chauffeur brengt je naar de haven van waaruit de boot vertrekt. 

Bij de haven aangekomen ontvangen Khaled en Marieke je. Zij geven je een rondleiding op de boot en verzorgen de snorkeluitrusting. Hierna  kun je een plekje zoeken op het zonnedek. 
De boot vertrekt naar de eerste locatie. Geniet met een kopje koffie of thee van de boottocht die ongeveer 30-50minuten duurt. 

Voordat je begint met snorkelen, geven we je een uitgebreide uitleg over het snorkelen en de locatie. Op deze manier kun je optimaal genieten van een dag snorkelen in de Rode Zee. 

Rond het middaguur serveren we een uitgebreide lunch. Deze wordt vers op de boot klaar gemaakt. Na de lunch varen we naar de tweede locatie waar je weer kunt snorkelen. 

Aan het eind van de dag varen we terug naar de haven waar onze chauffeur al op je staat te wachten.  

Wat kun je zien tijdens het snorkelen in de Rode Zee?

De Rode Zee in Hurghada is vol met leven. Het staat bekent om prachtige koraalriffen, kleurrijke vissen, schildpadden, dolfijnen, roggen, steenvissen en ga zo maar door. Zie je deze ook als je snorkelt in de Rode Zee? Of alleen tijdens het duiken? 

Snorkelen in Hurghada Rode Zee, Duiken Hurghada Seagate

Duiken v.s Snorkelen

Een groot verschil tussen duiken en snorkelen is de diepte: tijdens het duiken ontdek je voornamelijk de diepere delen van bijvoorbeeld een koraalrif. Tijdens het snorkelen ontdek je het koraalrif vanaf de oppervlakte. Als duiker leer je tijdens je duikcursus dat hoe dieper je gaat, hoe meer kleur je verliest. Met andere woorden: de meeste kleur zit aan het oppervlakte. Mooi voor jou dus! 

Wanneer je gaat snorkelen in Hurghada zul je zien dat je niets te kort komt. Tussen het koraal verschuilen zich ontelbare vissen in de meest prachtige kleuren. Nemo laat zich graag zien, net als grote scholen trompetvissen, zebravissen, glasvisjes, doktersvissen, koraalduivels, murenes en ga zo maar door. 

Boek jouw snorkeltrip op de Rode Zee in Hurghada 

Ben je enthousiast geworden over snorkelen in Hurghada? Of heb je misschien nog vragen? Neem dan hier contact met ons op. Wij beantwoorden al jouw vragen nog dezelfde dag. 

Snorkelen in Hurghada, Duiken Hurghada Seagate
Snorkelen in Hurghada, Duiken Hurghada Seagate

Lees verder:

Bekijk ook onze duikcursussen en leer duiken in Hurghada, Egypte.

Benieuwd naar wat een dagtrip of duikcursus kost? Alle prijzen voor onze duikcursussen en dagtrips vind je hier. 

Lees hier over wie wij zijn, bekijk onze blog en onze veelgestelde vragen.