Waarom duiken in de Rode Zee in Hurghada, Egypte?
Our website in English: Seagate Hurghada EN

Waarom duiken in de Rode Zee in Hurghada, Egypte?

Mijn persoonlijke top 10 redenen waarom je moet duiken in de Rode Zee in Hurghada, Egypte:
  1. De Rode Zee ligt aan je voeten
  2. De temperatuur ligt tussen de 20 graden in de winter en 38 graden in de zomer
  3. De watertemperatuur ligt tussen de 21 graden in de winter en 29 graden in de zomer
  4. Kristal helder water met zicht van 10 meter op een slechte dag tot 50 meter op normale dagen
  5. Ontelbaar aantal duikspots
  6. Duiken voor beginners en gevorderden
  7. Het is goedkoop en veilig
  8. Duiken worden over het algemeen gemaakt vanaf een luxe boot
  9. Egyptische gastvrijheid
  10. Het is nog geen 5 uur vliegen vanaf Nederland en Belgie
Zoals je hierboven kunt lezen in onze top 10 zijn er genoeg redenen om een duikvakantie te boeken naar Hurghada.

De Rode Zee staat bekent om zijn prachtige koraalriffen, exotische vissen, schildpadden, walvishaaien, dolfijnen, octopussen en ga zo maar door. Omdat de temperatuur ook in de wintermaanden niet onder de 20 graden komt, kun je het hele jaar door duiken in Hurghada. In de wintermaanden is de temperatuur van het water gemiddeld 21 graden. Daarom wordt er vaak gedoken met een 7mm wetsuit of 5mm wetsuit.

In de zomermaanden stijgt de temperatuur van het water naar zo'n 29 graden. Hierdoor kun je gemakkelijk duiken in je zwemkleding, rashguard of 3mm shorty. Het zicht is op een gemiddelde dag zo'n 40 tot 50 meter. Staat er veel wind of stroming? Dan kan het zicht tussen de 10 en 20 meter zijn.  Afhankelijk van de wind en stroming die dag, bepaalt te kapitein iedere ochtend welke duikspot de meest ideale condities heeft om te duiken. De duikspots bevinden zich op 25 minuten tot 60 minuten varen vanaf de haven. Iedere dag doet de boot 2 verschillende duikspots aan. De kust van Hurghada kent een ontelbaar aantal duikspots. De dieptes varieren tussen de 5 meter tot honderden meters diep. Hierdoor is er voldoende mogelijkheid voor zowel beginnende als gevorderde duikers. De Rode Zee bij Hurghada biedt de mogelijkheid tot wrakduiken, nachtduiken, diepduiken, driftduiken, rifduiken, koraaltuinen en ga zo maar door.

De Rode Zee bij Hurghada ideaal om je duikbrevet te halen of een duikcursus te doen. Op veel duikspots is weinig stroming en is het water kristal helder. Hierdoor is de Rode Zee bij Hurghada perfect voor alle typen duikcursussen.

Duiken Hurghada Egypte Rode Zee Duikcursus
Duiken Hurghada Seagate Helder Water Duikcursus
Duiken in de Rode Zee in Hurghada is niet duur

Duiken is een dure sport. Daarom is het heel fijn dat duiken in Hurghada niet alleen heel mooi is, maar ook heel betaalbaar. Voor €35 kun je al 2 duiken maken. Dit is vaak exclusief de huur van het duikmateriaal. De huur van duikmateriaal ligt gemiddeld rond de €15 tot €20 per persoon per dag. Let goed op dat de goedkoopste duikscholen niet altijd de beste zijn. Veiligheid staat nog altijd voorop. Laat je niet misleiden door lagere prijzen. Er moet dan tenslotte ergens op bezuinigd zijn. Als er iets is dat je niet wilt als je gaat duiken, is dat er bezuinigd is op de veiligheid of de kwaliteit van het duikmateriaal.

Duiken in Hurghada worden meestal gedaan vanaf een boot. De boot biedt veel ruimte, al het duikmateriaal en fijne hulp van de crew. De crew helpt je met je duikgear wanneer je uit het water komt en zorgt ervoor dat jij kan genieten van de dag. Zij laten jou kennismaken met de Egyptische gastvrijheid. De meeste boten zijn zo ingericht dat je tijdens het varen naar de duikspot heerlijk kunt relaxen op het dek. Tussen de duiken door wordt een uitgebreide Egyptische lunch geserveerd. Deze zou op de boot zelf bereid moeten worden. Let ook hier goed op. Is het eten warm en vers? Vraag eventueel voordat je boekt of de lunch vers op de boot wordt bereid. Het is zonde als je na 1 dag duiken ziek wordt en niet volop kunt genieten van je welverdiende duikvakantie. Mijn persoonlijke ervaring is dat de lunch op de boot vaak beter is dan het eten in de hotels. Check dus alles van tevoren zodat je volop kunt genieten van zowel het duiken als het eten.

Hoe ver is het vliegen naar Hurghada, Egypte?

Nog een heel groot voordeel van duiken in Hurghada: het is nog geen 5 uur vliegen vanaf Nederland en Belgie! Corendon, Easyjet en TUI hebben vaak goede aanbiedingen. Houdt daarom skyscanner in de gaten voor de meeste actuele prijzen. Je kunt hier gemakkelijk een prijs-alert instellen.

Niet alleen ik vind dat duiken in Hurghada fantastisch is. De Rode Zee in Egypte heeft de 2e plaats gewonnen als beste duikbestemming te wereld! Lees het artikel hier.

Wacht daarom niet langer en kies voor  Duiken Hurghada Seagate: duiken in de Rode Zee in Hurghada, Egypte.

Duiken Hurghada Rode Zee Egypte Beste Duikbestemming ter wereld

Lees verder:

Bekijk ook onze dagtrips, duikcursussen en zie hoe prachtig je kan duiken in Hurghada, Egypte.

Benieuwd naar wat een duikcursus kost? Alle prijzen voor onze duikcursussen en duiktrips vind je hier. 

Lees hier over wie wij zijn, bekijk onze blog en onze veelgestelde vragen.