Introductieduiken of proefduiken in Hurghada, Egypte

Een introductieduik of proefduik, is de beste manier om kennis te maken met duiken in Hurghada. Ben je misschien een beetje angstig om te duiken? Of vind je de stap naar een duikcursus nog te groot? Lees dan gauw verder. Wij leggen je precies uit wat je kan verwachten van een introductieduik. Eén ding kunnen we alvast verklappen: na het doen van een introductieduik, is de kans groot dat je de smaak van het duiken te pakken hebt. 

Proefduik in Hurghada, Duiken Hurghada Seagate
Introductieduik in Hurghada, Duiken Hurghada Seagate

Introductieduiken in Hurghada: Hoe ziet mijn dag er uit?

's Ochtends halen we je al vroeg op bij jouw hotel. Jij hebt je handdoek bij je, zonnebrand en wat te lezen of een lekker muziekje. Al het andere zorgen wij voor. 

Onze chauffeur brengt je naar de haven. Daar ontvangen Khaled en Marieke je. Na een rondleiding op de boot, passen we jouw duikuitrusting aan.  Nu kun je een heerlijk plekje zoeken op het zonnedek. De boot vertrekt naar de eerste duiklocatie. 

Voordat we gaan duiken, krijg je een uitgebreide instructie over de duikuitrusting, veiligheid en het onderwaterleven van de Rode Zee in Hurghada. 

Nu is het zo ver: jouw eerste duik in de Rode Zee. Een beetje zenuwachtig trek je jouw wetsuit aan.  Je hebt er zin in! Nadat je jouw wetsuit en vinnen aan hebt getrokken, ga je op de achterkant van de boot zitten.  De crew helpt je met het vast maken van je gewichten, duikvest en masker. Je ziet dat de instructeur al op je wacht in het water. 

De crew laat je rustig het water in zakken waar de instructeur gelijk jouw hand vast pakt. De instructeur is er helemaal voor jou alleen en niemand anders. Je legt je gezicht in het water en haalt voor het eerst onder water adem. De zenuwen verdwijnen gelijk, want je bent nu al afgeleid door al het moois wat er te zien is. 

Wanneer jij het sein ' OK'  geeft, daal je samen met de instructeur af en begint jouw duikavontuur. 

Na de eerste duik verzorgen we een heerlijke lunch. Deze wordt vers klaar gemaakt op de boot. Hierna is er tijd om te relaxen en te snorkelen. 
Wanneer het eten is gezakt, maken we ons klaar voor de tweede duik van die dag. Je kan niet wachten om het water weer in te gaan!

Aan het eind van de dag varen we terug naar de haven. Hier wacht onze chauffeur op je en brengt je weer terug naar jouw hotel. 

 

Introductieduik in Hurghada, Egypte
Duiken in Hurghada, proefduik

Introductieduik in Hurghada: veel gestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat er veel vragen door je hoofd heen gaan. Hieronder vind je het antwoord op de meeste gestelde over een introductieduik / proefduik in Hurghada: 

 1. Is een introductieduik hetzelfde als een proefduik?
  Ja. De termen ' introductieduik'  en ' proefduik'  worden vaak door elkaar gebruikt, maar betekenen hetzelfde. 
 2. Hoe diep gaan we tijdens de proefduik? 
  Tijdens de proefduik gaan we maximaal 5 meter diep.
 3. Hoe lang duurt de proefduik?
  De proefduik duurt ongeveer 20 minuten.
 4. Heb ik genoeg zuurstof om te kunnen ademen onder water?
  Ja. Je hebt meer dan voldoende zuurstof voor de proefduik. Je zult zien dat je nog niet eens de helft van de zuurstof gebruikt die je bij je hebt. 
 5. Ga ik 1 op 1 met de instructeur duiken?
  Ja. Tijdens de proefduik neemt de instructeur jou 1 op 1 mee. Op deze manier heb jij alle aandacht van de instructeur. Hij / zij houdt jou de hele duik vast en zorgt dat je veilig bent. 
 6. Wat gebeurt er als ik water in mijn masker krijg?
  Tijdens het duiken kun je water in je masker krijgen. Bijvoorbeeld wanneer je lacht. Daarom laten we tijdens de instructie zien hoe je water uit je masker kan verwijderen. 
 7. Hoe haal ik adem onder water?
  Onder water haal je adem door een ademautomaat. Voordat we gaan duiken, laten we zien hoe dit werkt. Je haalt rustig en diep adem door de automaat, net zoals je boven water doet. 

Introductieduik in Hurghada: dagtrip boeken

Sta jij na het lezen van alle informatie te trappelen om een introductieduik te doen in Hurghada? Neem dan snel hier contact met ons op voor het reserveren van een dagtrip bij Duiken Hurghada Seagate. 

Proefduiken in Hurghada, Rode Zee Egypte

Lees verder:

Bekijk ook onze duikcursussen en leer duiken in Hurghada, Egypte.

Benieuwd naar wat een dagtrip of duikcursus kost? Alle prijzen voor onze duikcursussen en dagtrips vind je hier. 

Lees hier over wie wij zijn, bekijk onze blog en onze veelgestelde vragen.