Discover Scuba Duikcursus en Open Water Duikcursus: wat is het verschil?

Discover Scuba Duikcursus

Wanneer je nieuwsgierig bent naar scubaduiken, maar nog niet klaar bent om een volledige duikcursus te volgen, dan is de Discover Scuba Duikcursus perfect voor jou. De duikcursus is speciaal ontwikkeld om jou voor het eerst kennis te laten maken met scubaduiken. 

Je kunt de Discover Scuba Duikcursus vlak bij huis doen of tijdens je vakantie. De duikcursus vindt plaats in het zwembad, vanaf het strand of vanaf een boot en duurt 1 dag. Na het afronden van de Discover Scuba Duikcursus, heb je geen duikbrevet en ben je dus geen gecertificeerd duiker. Wel laat het je op een laagdrempelige, leuke en snelle manier kennis maken met wat het vergt om een  gecertificeerd duiker te worden. Om de duikcursus te doen, moet je 10 jaar of ouder zijn en heb je geen eerdere ervaring met duiken nodig.

Tijdens de Discover Scuba Duikcursus leer je de basis om veilig te duiken en oefen je een aantal skills. Alles onder begeleiding van een professionele duikinstructeur.

Zo leer je onder andere het volgende:

  • Controleren van je duikuitrusting
  • Correct gebruiken van je duikuitrusting
  • Hoe gemakkelijk het is om te bewegen onder water
  • Hoe het is om onder water adem te halen
  • Oefeningen die je bij iedere duik gebruikt
  • Het effect van de druk onder water
  • Handsignalen om onder water te communiceren
  • Hoe leuk het is om te duiken
  • Je bouwt aan je zelfvertrouwen
  • Wat de volgende stap is om een gecertificeerd duiker te worden
Duiken-Hurghada-Seagate-Duikcurus-Scubaduiken-Scuba Diving-Dive Course
Open Water Duikcursus

Je hebt je Discover Scuba Duikcursus afgerond en hebt de smaak te pakken. De volgende stap is om de Open Water Duikcursus te doen.

Wanneer je de Open Water Duikcursus hebt afgerond, ben je een gecertificeerd duiker. Je mag nu, over de hele wereld, duiken tot een diepte van 18 meter (tot en met 14 jaar is 12 meter de maximale diepte).

De duur van de Open Water Duikcursus is 3 of 4 dagen (afhankelijk van de duikschool). Voor de Open Water Duikcursus ontvang je studiemateriaal (cursusboek of e-learning). Deze kun je thuis alvast bestuderen (of aan het zwembad tijdens je vakantie) voordat je aan de praktijklessen begint. 

Tijdens de praktijklessen leer je alles wat je moet weten om te kunnen duiken. Je doet ervaring op in het water door het oefenen van verschillende skills. Tussentijds maak je toetsen en oefenexamens om je voor te bereiden op het eindexamen.  Je leert hoe je je eigen duikuitrusting klaar maakt voor iedere duik en hoe je deze controleert bij je duikbuddy. Hoe je jouw duikuitrusting schoon maakt en onderhoudt tussen het duiken door.

Open Water Duikcursus afgerond? Gefeliciteerd! Je bent nu een gecertificeerd duiker! 

Bron: padi.com

Duiken-Hurghada-Seagate-Duikcursus

Lees verder:

Bekijk ook onze dagtrips, duikcursussen en zie hoe prachtig je kan duiken in Hurghada, Egypte.

Benieuwd naar wat een duikcursus kost? Alle prijzen voor onze duikcursussen en duiktrips vind je hier. 

Lees hier over wie wij zijn, bekijk onze blog en onze veelgestelde vragen.