Dagtrip duiken in Hurghada

Wanneer je naar Hurghada komt is de kans groot dat je komt om te duiken. Hurghada staat bekent om de vele duikspots, kristal helder water, prachtige koraalriffen en bijzonder onder water leven. 

Je bent al in bezit van een duikbrevet en komt om te genieten van alles wat de Rode Zee te bieden heeft. Dan ben je bij Duiken Hurghada Seagate aan het juiste adres. Lees hier meer over een compleet verzorgde dagtrip duiken in Hurghada. 

Koraalrif Rode Zee - Duiken Hurghada
Koraal Rode Zee bij Hurghada

Duiken in Hurghada met een gids

Tijdens jouw duikvakantie in Hurghada, wil jij optimaal kunnen genieten van iedere duik. Bij Duiken Hurghada Seagate, duik je altijd met een ervaren gids. Hij of zij stemt de duik af op jouw niveau. Op deze manier houden we het duiken veilig en leuk voor iedereen en zie je tijdens iedere duik alle hoogtepunten zonder dat je er zelf naar op zoek moet. 

Hoe combineren we ervaren duikers met nieuwe duikers?

De Rode Zee bij Hurghada biedt voor ieder niveau perfecte duikomstandigheden. Dit betekent dat er qua duikervaring vaak een gemengde groep op de boot mee gaat. Hoe combineren we dit dan? 
Voorafgaand aan iedere duik, stemmen we de groep op elkaar af. Zo voorkomen we dat jouw duik ingekort wordt omdat jouw buddy snel door zijn/haar zuurstof heen is. Waar beginnende duikers vanaf de boot duiken, maken ervaren duikers een driftduik of een diepduik. Je zult zien dat we de groepen waarmee we duiken klein houden. Op deze manier zorgen wij ervoor dat iedereen optimaal kan genieten van duiken op zijn/haar niveau. 

Murene Duiken In Hurghada
Duiken in Hurghada Nemo

Hoe ziet een dag duiken in Hurghada er uit?

Wanneer je komt duiken bij Duiken Hurghada Seagate, verzorgen wij jouw dag van  A tot Z. 

Tussen 7:30uur en 8:00uur haalt onze chauffeur je op voor jouw hotel. In de haven aangekomen ontvangen Khaled en Marieke je. Na een rondleiding op de boot, vullen we het papierwerk in. Ook dat hoort bij duiken. 
Hierna passen we de duikuitrusting aan. Wanneer alles is aangepast, zet je alles klaar voor jouw eerste duik. Staat alles klaar? Dan kun je een plekje zoeken op het heerlijke zonnedek. Onder het genot van een kopje koffie of thee, varen we nu naar onze eerste duiklocatie. Deze ligt tussen de 30-60 minuten varen. 

Aangekomen bij de eerste duiklocatie, neemt jouw gids de duik met je door. Wat is de naam van de duikspot, de maximale diepte, is er stroming, wie is jouw buddy, wat zijn ook al weer de handsignalen die we gebruiken, hoe lang duurt de duik, wat krijgen we te zien onder water? We nemen de hele duik met je door zodat je goed voorbereid bent. 
Nu is het tijd om je wetsuit aan te trekken en je klaar te maken om het water in te gaan. Voordat we het water in springen doen we een buddycheck. Is iedereen zover? Dan springen we van de boot af met een commandosprong. Een laatste check aan de oppervlakte en dan kunnen we afdalen en genieten.  

Tijdens het duiken laat de gids alle hoogtepunten van de duik aan je zien. Duiken is vooral ontspannen en niet haasten. Je hebt dan ook alle tijd om al het moois onder water te bewonderen en om foto's te maken. 

Wanneer je na de eerste duik boven komt, helpt de crew je met je duikuitrusting. Zij halen de tank van je rug zodat jij je uitrustig op een nieuwe tank kan bevestigen. Zo ben je gelijk klaar voor de volgende duik. Nu kun je even bijkomen van je eerste duik van de dag. De lunch wordt nu klaar gezet. 

Na de lunch is er tijd om te relaxen en te genieten van het mooie weer, het uitzicht en de zee. Er is voldoende tijd om te snorkelen als je dat wil. 
Wanneer de lunch is gezakt, zal jouw gids de tweede duik van de dag met je doornemen. Je kan niet wachten om het water weer in te gaan. 

Na de tweede duik is het tijd om terug te varen naar de haven. Daar aangekomen wacht onze chauffeur al op je. Hij brengt je veilig terug naar je hotel waar je bij kan komen van een heerlijke dag duiken in Hurghada. 

Wat zie je tijdens duiken in de Rode Zee?

Er is ontzettend veel leven in de Rode Zee. Tijdens het duiken in Hurghada, kun je de koraalriffen bewonderen die thuis zijn van grote scholen vissen. Er liggen een aantal wrakken die je kunt ontdekken tijdens de diepere duiken. Ontdek koraaltuinen tijdens driftduiken. Ontmoet schildpadden die hun buik vullen met zacht koraal en, met een beetje mazzel, omring je jezelf met dolfijnen. Ook degenen die voor de macro's komen zullen we niet teleurstellen. Er verschuilt zich heel wat kleins tussen het koraal in de Rode Zee. Denk hierbij oa aan nudibranches en wormen (christmastrees). 

Zijn er gevaarlijke vissen in de Rode Zee?

Ja. Er zijn een aantal soorten vissen die giftig zijn. Dit zijn bijvoorbeeld steenvissen en koraalduivels. Ook koraal kan giftig zijn. Toen je leerde duiken, heb je als het goed is, ook geleerd om onder water niets aan te raken. Wij zijn er te gast. Dit is niet alleen om het koraal en het andere leven onder water te beschermen, maar ook jezelf. 
Hoewel er een aantal soorten zijn die giftig zijn, zijn ze niet agressief. Steenvissen liggen voornamelijk op de bodem en koraalduivels zie je heel rustig zwemmen bij het koraal. Zolang jij afstand houdt en de dieren met rust laat, laten zij jou ook met rust. 

Schildpad in de Rode Zee, Duiken Hurghada Seagate
Steenvis, Duiken Hurghada Seagate
Koraalduivel, Duiken Hurghada Seagate

Veelgestelede vragen over Duiken in Hurghada

We kunnen ons goed voorstellen dat je nog vragen hebt over duiken in Hurghada. Daarom hebben we hieronder de meest gestelde vragen voor je verzameld:

 1. Hoeveel duiken maken we op 1 dag?
  We maken 2 duiken per dag
 2. Wat zit er allemaal bij een dag duiken?
  Bij een dag duiken zit de gids, een uitgebreide lunch, 2 duiken met 2 tanks, lood, koffie, thee en water. 
 3. Wat komt er dan nog bij?
  De huur van de duikuitrusting (wetsuit, BCD, Regulator, vinnen, masker).  Marine Park Fee en eventueel de chauffeur. Klik hier voor de prijzen. 
 4. Wat voor tanks gebruiken we?
  We gebruiken standaard 12liter aluminium tanks met DIN aansluiting. Op verzoek hebben we 15liter tanks of Nitrox aan boord. 
 5. Ik ben mijn duikbrevet vergeten. Wat nu?
  Geen probleem. Met jouw naam en geboortedatum kunnen we jouw certificering online controleren. 
 6. Ik gebruik medicijnen. Mag ik hiermee duiken?
  Hier kunnen wij geen antwoord op geven. Gebruik je medicijnen of heb je een medische aandoening? Neem dan vooraf contact op met je huisarts of duikarts en vraag om advies. 
 7. Ik wil graag duiken en mijn partner wil een cursus doen. Kan dit en zitten we dan op dezelfde boot?
  Ja. Dit kan zeker. Jullie zitten op dezelfde boot. We zorgen er altijd voor dat jullie samen een leuke tijd hebben en ook een keer samen een duik kunnen maken. 
 8. Hoe groot zijn de groepen?
  Een gids duikt met maximaal 6 gebrevetteerde duikers. 
 9. Het is al lang geleden dat ik heb gedoken. Moet ik een opfriscursus doen?
  Wanneer je langer dan 6 maanden niet hebt gedoken, zullen we jouw kennis op moeten frissen. Dit stemmen we vooraf met je af. 
 10. Kunnen we privé met een gids duiken? 
  Ja. Je kunt bij de boeking aangeven dat je graag een privé gids wilt. Wij zorgen er dan voor dat er geen andere duikers met jullie mee duiken. Hier rekenen we een toeslag voor. Vraag hiernaar tijdens het doen van de boeking. 
Nudibranch, Duiken Hurghada Seagate
Dag duiken bij Duiken Hurghada Seagate

Boek een dag duiken bij Duiken Hurghada Seagate

Ben je na het lezen van alle informatie net zo enthousiast als wij zijn, en kun je niet wachten om te duiken in Hurghada? Neem dan contact met ons op! Dit kan per e-mail, telefonisch of via WhatsApp. We proberen gelijk antwoord te geven op jouw bericht. Het kan zijn dat we op zee zijn en geen bereik hebben. Zodra we weer in de bewoonde wereld zijn, reageren we op jouw bericht. 

Heb je speciale verzoeken of aanvullende vragen? Stel ze gerust! We denken altijd met je mee zodat we je een onvergetelijke duikvakantie kunnen geven. 

Lees verder:

Bekijk ook onze duikcursussen en leer duiken in Hurghada, Egypte.

Benieuwd naar wat een dagtrip of duikcursus kost? Alle prijzen voor onze duikcursussen en dagtrips vind je hier. 

Lees hier over wie wij zijn, bekijk onze blog en onze veelgestelde vragen.