Activiteiten in en rond Hurghada

Hurghada staat bekent als top locatie om te duiken in de Rode Zee. Maar Hurghada heeft zo veel meer te bieden. In dit blog lees je meer over activiteiten in en rond Hurghada.

Winkelen in Hurghada

Dahar is het oude centrum van Hurghada.

In Dahar beleef je het oude Egypte. Straten vol met lokale winkeltjes en specialiteiten: stoffen, kleding, schoenmakers, kruiden en specerijen: je vindt er alles. Ook de groente- en fruitmarkt vindt je hier. En niet te vergeten: traditioneel eten! Zeker een aanrader om hier een ochtend of middag rond te struinen. 

Sekala is het nieuwe centrum van Hurghada.

Ook hier kun je heerlijk slenteren door de eindeloze winkelstraten. In Sekala vindt je de winkeltjes met tassen, leren riemen, t-shirts, schoenen en ga zo maar door.

Net buiten Hurghada kun je shoppen bij Senzo Mall. Senzo Mall is een overdekt winkelcentrum (met airconditioning! In de zomer heel erg fijn). Hier vindt je cafe's en (fast food) restaurants, diverse winkels van verschillende merken en allerlei activiteiten. Zeker de moeite waard om een dag door te brengen! 

Duiken Hurghada Seagate, fruitmarkt in Dahar, winkelen in Hurghada
Duiken Hurghada Seagate, fruitmarkt in Dahar, winkelen in Hurghada

Eten in Hurghada

Veel mensen die naar Hurghada komen kiezen ervoor om te verblijven in een All Inclusive Hotel. Prima keuze, maar ga ook zeker naar buiten om te genieten van de vele restaurantjes die Hurghada heeft. Zonde als je dit mist! Hieronder vindt je een lijstje van onze favoriete restaurantjes:

 1. The Heaven
  Waar: The New Marina
  Wat: Van alles (steaks, sushi, pasta, oosters)
  Specialiteit: Camel Steak
  Onze favoriet: Camel steak (ja, je leest het goed: kameel. Als je in Egypte bent, moet je dit eigenlijk wel een keer proberen!)
  Prijs: 600egp (zo'n 30eu) voor 2 personen (zonder alcoholische dranken) 
  Meer info: klik hier

 2. El Dar Darak
  Waar: Sekala (Centrum Hurghada)
  Wat: Traditioneel Egyptisch eten: het menu wisselt per dag op basis van beschikbaarheid
  Specialiteit: alles van de grill
  Onze favoriet: mixed grill
  Prijs: 400egp (zo'n 20eu) voor 2 personen (zonder alcoholische dranken)
  Meer info: klik hier


 3. l'Imperator
  Waar: The New Marina
  Wat: Italiaans (pizza) / Grill / Shisha
  Specialiteit: Shisha
  Onze favoriet: club sandwich! Wij komen hier voornamelijk voor de lunch en een heerlijke verse mango smoothie of bananen milkshake!
  Prijs: 400egp (zo'n 20eu) voor lunch voor 2 personen (zonder alcoholische dranken)
  Meer info: klik hier 


 4. Starfish Restaurant
  Waar: Sekala (Centrum Hurghada)
  Wat: Vis / Seafood
  Specialiteit: Vis
  Onze favoriet: Hele gegrilde vis
  Prijs: 800egp-1000egp (zo'n 50eu) voor 2 personen (zonder alcoholische dranken)
  Meer info: klik hier
Duiken Hurghada Seagate, eten in Hurghada, L'imperatore
Duiken Hurghada Seagate, eten in Hurghada, The Heaven

The New Marina in Hurghada

Een aantal van de restaurantjes die ik noem, liggen in The New Marina (De Nieuwe Haven) in Hurghada. The New Marina is, zoals de naam al zegt, nog vrij nieuw. Het ligt in Sekala, het nieuwe centrum van Hurghada. In de haven  liggen talloze luxe jachten. Er is een mooie boulevard aangelegd met aan de ene kant de luxe jachten en aan de andere kant de restaurantjes. Je kunt hier aan het eind van de middag een lekker plekje op het terras uitzoeken en heerlijk jachten (en mensen) kijken.  

Duiken Hurghada Seagate, activiteiten in Hurghada, The New Marina
Duiken Hurghada Seagate, activiteiten in Hurghada, The New Marina

El Mina Moskee in Hurghada

Naast The New Marina ligt de El Mina Moskee. Deze moskee is ook vrij nieuw en zeker een bezoekje waard. Het is erg indrukwekkend. Hou er rekening mee dat je niet in je korte broek naar binnen kan: dit geldt voor zowel mannen als vrouwen. Ook moeten schoenen buiten blijven. In het gebouw voor de moskee kun je voor de toegang betalen en eventueel gepaste kleding lenen.  

Duiken Hurghada Seagate, El Mina Moskee in Hurghada

Taxi's in Hurghada

Om van alle leuke dingen te kunnen genieten, moet je er eerst naar toe. Vervoersmiddel nummer 1 in Hurghada is de taxi. Hou er rekening mee dat Egyptenaren er een andere rijstijl op nahouden dan wij in Nederland. Zie het als een avontuur! 

Taxi's in Hurghada zijn niet duur, tenzij je toerist bent. Een ritje binnen Hurghada zou niet meer dan 30egp (zo'n 1,50eu) mogen kosten. Vaak probeert de taxichauffeur meer te rekenen. Zie dit niet als iets slechts, het hoort er een beetje bij. Spreek voordat je in de taxi stapt een vast bedrag af voor de rit, of vraag of hij de meter aan zet. Als de taxichauffeur aangeeft dat de meter het niet doet: dat is niet waar. Taxi's worden regelmatig gecontroleerd en geen meter betekent een hoge boete. Stel je hier van tevoren op in, dan is er niets aan de hand. Je komt in de leukste taxi's terecht!

Duiken Hurghada Seagate, taxi in Hurghada, vervoer Hurghada

Excursies vanuit Hurghada

Vanuit Hurghada kun je talloze excursies doen. Onderstaand een kleine greep uit het aanbod:

 1. Excursie Cairo - Piramides en Grand Egyptian Museum
  Als je in Egypte bent, moet je eigenlijk wel een excursie doen naar Cairo. Natuurlijk bezoek je tijdens deze excursie de piramides van Gizeh en het Grand Egyptian Museum. Een ritje op een kameel kan uiteraard ook niet ontbreken!

 2. Excursie Luxor - Vallei van de Koningen, Hatshepsut en Karnak
  Iets dichterbij dan Cairo, ligt Luxor. In Luxor worden iedere dag nog nieuwe ontdekkingen gedaan. Bezoek  hier de Vallei van de Koningen met onder andere het graf van Tutankhamun en Ramses. Bewonder de tempel van Hatshepsut en bezoek de indrukwekkende tempel van Karnak. 

 3. Paardrijden in de woestijn
  Gek op paardrijden? Boek dan een excursie waarbij je de zonsondergang in de woestijn tegemoet rijdt. Sluit de prachtige tocht af door op je paard de zee in de rijden

 4. Quad of jeep safari in de woestijn
  Op zoek naar actie en avontuur? Boek dan een quad of jeep safari in de woestijn. 

 5. Excursie actie en romantiek
  Begin je dag met actie en sluit af met romantiek: ga op avontuur met de quad of jeep safari en sluit af met een romantische nacht onder de sterren in de woestijn. 
Duiken Hurghada Seagate, Excursie Luxor
Duiken Hurghada Seagate, Excursie Luxor

Stel zelf je excursie samen bij Duiken Hurghada Seagate - met Nederlandse gids

Bij Duiken Hurghada Seagate willen wij dat het onze gasten aan niets ontbreekt. Daarom bieden wij geen standaard excursies aan. Bij ons kun je aangeven wat jij wilt zien en hoe lang je daar wilt blijven. Heb jij na 1 piramide genoeg gezien? Dan stap je in de auto en rijdt je door naar de volgende bestemming. 
Stel je eigen excursie samen. Wij zorgen voor een privé chauffeur en Nederlandse gids. Neem hier contact met ons op zodat wij jouw eigen excursie samen kunnen stellen.

Wat is er nog meer te doen in Hurghada?

Wil je na het lezen van dit blog meer weten over wat er te doen is in Hurghada? Neem dan contact op met ons of neem een kijkje op www.hurghada-gids.nl

Ontdek de prachtige stranden, luxe resorts en laat je betoveren door al het moois dat Hurghada te bieden heeft. 

www.hurghada-gids.nl is de website om jou te inspireren voor een onvergetelijke tijd in Hurghada. 

Lees verder op www.hurghada-gids.nl en kom erachter waarom jij perse naar Hurghada op vakantie moet! 

Boek je reis naar Hurghada

Ben jij enthousiast geworden en kun jij niet wachten om je reis te boeken naar Hurghada? Kijk dan snel op de website van Sunweb en boek jouw vakantie naar de zon. Klik hier voor de mooiste aanbiedingen en de beste all inclusive hotels van Hurghada. 

Lees verder:

Bekijk ook onze dagtrips, duikcursussen en zie hoe prachtig je kan duiken in Hurghada, Egypte.

Benieuwd naar wat een duikcursus kost? Alle prijzen voor onze duikcursussen en duiktrips vind je hier. 

Lees hier over wie wij zijn, bekijk onze blog en onze veelgestelde vragen.