Nederlandse Padi Advanced Open Water Duikcursus in Hurghada

Ben jij op zoek naar een Nederlandse Padi Advanced Open Water Duikcursus in Hurghada? Dan ben je bij Duiken Hurghada Seagate aan het juiste adres! De Padi Advanced Open Water Duikcursus is de volgende stap na het behalen van je Padi Open Water duikbrevet. Tijdens de Open Water Duikcursus heb je de basis van het duiken geleerd. De Advanced Open Waterduikcursus laat je kennis maken met wat duiken jou nog meer te bieden heeft.

Padi duikcursussen

Padi Advanced Open Water Duikcursus in Hurghada: wat kun je verwachten?

De Padi Advanced Open Water Duikcursus is een duikcursus die jou op een leuke manier laat kennis maken met wat duiken allemaal te bieden heeft. Tijdens de 2 daagse cursus maak je 5 duiken. Dit zijn 5 adventure duiken. Een adventure duik is in feite de eerste duik van een specialiteitscursus. Tijdens iedere duik focus je op een specifiek aspect van het duiken en leer je hier meer over. Op deze manier proef je van de verschillende smaken die er zijn en leer je wat jij leuk vindt. Daarnaast vergroot je jouw ervaring, zelfvertrouwen en de limieten waarbinnen jij mag duiken. 

Hoe ziet de Advanced Duikcursus er uit?

De Advanced Open Water Duikcursus richt zich vooral op de praktijk en het op doen van ervaring. Uiteraard hoort er ook een stukje theorie bij, maar er is geen theorie examen. 
Zoals we al zeiden bestaat de cursus uit 5 adventure duiken. Twee van deze duiken hebben wij al voor je uitgekozen: de diepduik en de navigatieduik. Dit zijn 2 verplichte duiken die je moet maken als onderdeel van de cursus. De andere 3 duiken mag jij zelf uitkiezen. 

Diepduik

Tijdens de diepduik duik je naar een diepte van 30 meter. Je leert onder andere wat het effect van deze diepte is op je lichaam, je duikuitrusting en de kleur om je heen. Wat zijn de oorzaken en gevolgen van gasnarcose, hoe herken je dit en hoe ga je er mee om? Wat gebeurt er met je drijfvermogen op deze diepte en hoe compenseer je dit? Belangrijke vragen die tijdens deze duikcursus beantwoord worden! 


Navigatieduik

Tot nu toe zal je voornamelijk met een duikgids hebben gedoken. Een gids let niet alleen op de groep, maar ook op de omgeving. Waar let hij/zij op tijdens het duiken zodat je aan het eind van de duik de boot weer terug weet te vinden?  Bij de navigatieduik leren we je een stukje navigeren onder water en omgaan met een kompas. 

 

Advanced duikcursus, navigeren met kompas
Advanced duikcursus in Hurghada

Padi Advanced Open Water Duikcursus: kies jouw 3 adventure duiken

Er zijn ongeveer 25 specialiteiten waarvan je een adventure duik kunt doen. Lastig om te kiezen! Dat begrijpen we. Daarom zijn wij er om jou te helpen. Hieronder lees je meer over de meest gekozen duiken voor de Advanced Open Water Duikcursus. Staat de duikcursus die jij wilt doen er niet bij? Neem dan zeker contact met ons op! 

Driftduik

Normaal gesproken start je een duik tegen de stroming in. Halverwege de duik, keer je om en laat je je terug voeren naar de boot of uitstapplaats. Tijdens een drift duik, duik je continu met de stroming mee. Leer tijdens de Advanced duikcursus hoe je hier mee om gaat en waar je rekening mee moet houden. 

Wrakduik

De meeste wrakken liggen rond een diepte van 20-30meter. Daarom is deze duik een hele verstandige om te doen tijdens de Advanced Open Water Duikcursus. Vlak voor de kust van Hurghada ligt een prachtig wrak. Het is een vrijwel intact oorlogsschip. De machine geweren zijn nog zichtbaar net als de torpedo's. Hoe gaaf is het om dit onder water te verkennen! Het wrak ligt tussen de 17 en 30 meter diep. Hierdoor is dit wrak perfect geschikt voor een adventure duik tijdens de Advanced Open Water Duikcursus. 

Onder water fotografie

Wie wil nou niet zijn duikvakantie vastleggen en thuis laten zien hoe prachtig het onder water is? Je wilt dan natuurlijk wel een beetje goede foto's hebben. Waar moet je nou op letten tijdens het maken van foto's onder water? Wat gebeurt er met de kleur wanneer je dieper gaat? Van welke komt de zon als je onder water bent? Allemaal dingen om rekening mee te houden. Leer tijdens deze advanced duik hoe je in plaats van een gewone foto, een prachtige foto maakt, waar het thuisfront jaloers op is! 

Visidentificatie

We krijgen heel vaak de vraag: welke vis was dit? Die met al die kleurtjes, of die gekke neus of uitstekende vinnen.... Die ene die leek op een steen of de kleur had van het zand. Leer tijdens de Advanced Duikcursus, de vissen die je ziet te herkennen, wat zijn de eigenschappen, zijn ze giftig of juist niet? 

Search and Recovery

Plons!.... daar ging je telefoon... over de rand van de boot.... Die wil je natuurlijk terug. Hoe vind je onder water een voorwerp terug? Welke hulpmiddelen zijn er? Hoe til je zware objecten naar boven met behulp van een liftbag? Gebruik tijdens deze duikcursus speciale zoekpatronen onder water en leer welk patroon het meest geschikt is voor verschillende situaties. Ontzettend leerzaam en leuk om te doen!

Nachtduik

Zoek het avontuur op van een nachtduik. In het pikkedonker, zie jij alleen waar jouw lamp op schijnt. 's Nachts is het leven onder water compleet anders dan overdag. Er schiet van alles door jouw licht heen en zowel prooi als jager komt er op af. Een echt avontuur tijdens de Advanced Open Water Duikcursus! 

Peak Performance Buoyancy

Leer op een leuke, speelse manier om jouw drijfvermogen te perfectioneren. Het gevolg van een beter drijfvermogen? Je gebruikt minder lucht waardoor je langer kunt genieten van je duik! We zetten een leuk parcours voor je uit onder water en zorgen dat jij aan het eind van de duik een betere controle over je drijfvermogen hebt.  

 
Advanced duikcursus, wrakduik
Padi Advanced Cursus in Hurghada, fotografie

Padi Advanced Open Water Duikcursus: vereisten

Om de Padi Advanced Open Water Duikcursus te mogen doen, moet je minimaal 12 jaar oud zijn. De maximale diepte voor duikers met de leeftijd van 12 tot 15 jaar, is 21 meter. Vanaf 15 jaar mag je naar een diepte van 30 meter. 

Ben jij nou nog geen 12 jaar, maar heb jij wel je Padi Open Water Junior Duikbrevet, en wil jij de Advanced Duikcursus doen? Dan mag je 3 adventure duiken doen, zonder de diepduik. Hierdoor mag je bijvoorbeeld wel mee op een driftduik of naar een wrak dat binnen jouw limieten ligt. Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact met ons op! 

Er zit geen maximale leeftijd aan het volgen van de duikcursus. Wel is het belangrijk dat je gezond bent. 

Medische vragenlijst

Voordat we aan de eerste duik beginnen, vul je een medische vragenlijst in. Beantwoord je een vraag met ' ja'? Dan moet er contact worden opgenomen met jouw (huis)-arts.

Slik je medicijnen of heb je een medische aandoening? Neem dan vooraf contact op met je (huis)-arts. Overleg met hem/haar of je mag duiken. Op deze manier voorkom je dat je tijdens je vakantie teleurgesteld wordt omdat je niet mag duiken. 

Advanced Open Water Duikcursus in Hurghada: de voordelen van een Advanced Padi Duikbrevet

Wanneer je de Advanced Open Water Duikcursus hebt afgerond, ontvang jij het officiële Padi Advanced Open Water Duikbrevet. Het meest erkende duikcertificaat ter wereld waarmee jij overal mag duiken. 

Let op: duik altijd binnen de limieten van het brevet: 
Ben je nog geen 15 jaar? Dan mag je duiken tot 21 meter diepte.

Je zult zien dat je tijdens iedere duik weer iets leert. En dit is het leuke van het Advanced Duikbrevet: je mag dieper duiken waardoor je meer kunt ontdekken. Je mag driftduiken maken waardoor je grotere afstanden kunt afleggen. Je krijgt meer controle over je drijfvermogen waardoor je zuurstofverbruik verbetert en je langer onder water kan blijven. De onderwaterwereld die jij kunt ontdekken is weer een stukje groter geworden! 

Alle informatie op een rij

 • Duur: 2 dagen
 • Minimale leeftijd: 12 jaar
 • Maximale duikdiepte: 30 meter
 • Maximale diepte leeftijd van 12 tot 15 jaar oud: 21 meter

Inclusief:

 • Ophaalservice van hotel naar haven en terug (toeslag voor hotels buiten het centrum)
 • Lunch
 • Drinken
 • Professionele instructeur
 • Complete duikuitrusting
 • 5 duiken
 • Padi cursusmateriaal
 • Padi Advanced Open Water Duikbrevet
Padi Advanced cursus in Hurghada

Boek jouw Padi Advanced Open Water Duikcursus in Hurghada

Kun je niet wachten om te beginnen met de Padi Advanced Open Water Duikcursus in Hurghada? Neem dan hier contact met ons op. Wij helpen je graag met het boeken van jouw cursus. 

Heb je na het lezen van alle informatie nog vragen? Stel ze gerust. Dit kan telefonisch, via e-mail of WhatsApp

We geven altijd gelijk reactie op jouw boeking of vraag. Tenzij we onder water zijn! Zodra we weer bereik hebben, reageren we op jouw bericht. 

Ben je benieuwt naar wat de Advanced Duikcursus kost? Klik dan hier voor een overzicht van al onze prijzen. 

Lees verder:

Bekijk ook onze dagtripsen andere duikcursussen en zie hoe prachtig je kan duiken in Hurghada, Egypte.

Benieuwd naar wat een duikcursus kost? Alle prijzen voor onze duikcursussen en duiktrips vind je hier. 

Lees hier over wie wij zijn, bekijk onze blog en onze veelgestelde vragen.